Resimler
Hakkında
2000 Yılında INET-TR toplantısına katılan Okul Kütüphanecileri kendi haberleşme platformunun oluşmasının kararına vardılar ve Okul Kütüphanecileri Haberleşme Grubu Sayın Kamil Çömlekçi tarafından oluşturuldu.
Okul Kütüphanecileri Haberleşme Grubu’nun katkıları ve bilgi paylaşımı ile 22 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçen Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği heyecanlı bir çalışmanın ve dayanışmanın güzel bir örneği olmuştur.
Zaman içerisinde oluşan bilgi birikimi ve çalışmaların aktifleşme gereksinimi 22 Haziran 2002 tarihinde Eyuboğlu Eğitim Kurumları’nda İstanbul’da bulunan okul kütüphanecilerinin toplanması ile iyi bir başlangıcın ilk adımı olarak Okul Kütüphanecileri İstanbul Grubu (OKIG) kuruldu.
Her yıl düzenli olarak iki kere toplanmaya gayret gösteren grup deneyim ve bilgilerini paylaşarak dayanışma örneklerini ortaya çıkardı.
İşbirliği ve dayanışmanın hoş örneklerini sergileyen grup günümüze kadar üç ulusal konferans düzenlemiştir.
I.Ulusal Okul Kütüphanecileri Konferansı 5 Temmuz 2003 Robert Lisesi
II. Ulusal Okul Kütüphanecileri Konferansı 27 Haziran 2009 Özel Üsküdar Amerikan Lisesi Bilgi Okuryazarlığı'ndan Yaşam Boyu Öğrenme'ye
III.Ulusal Okul Kütüphanecileri Konferansı 3 Temmuz 2010 Özel Bilkent İlköğretim Okulu Okul Kütüphanelerinde İleri Düzey Uygulamalar
III. Ulusal Okul Kütüphanecileri Konferansı’nda okul kütüphanecileri dernekleşme süreci için harekete geçme kararını paylaştı ve konferans sonrasında İstanbul’da bulunan bir grup okul kütüphanecisi dernek kurulması için çalışmalara başladı.
17 Aralık 2010 tarihinde de resmi olarak başvuruda bulunan Okul Kütüphanecileri Derneği sivil toplum kuruluşları arasında yerini aldı